PGB Advies

Binnen het Persoonsgebonden budget (PGB) is er een adequate regeling mogelijk waarmee u in staat bent om zelf de beste voorziening of hulpmiddel in de thuissituatie te realiseren.
Dit geldt voor u zelf.

Het Persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf, met eventueel begeleiding van de ergotherapeut, een voorziening of hulpmiddel kunt inkopen die u nodig heeft, nadat er en positieve indicatie is gesteld door de Gemeente afdeling WMO ( Wettelijke Maatschappelijke Ondersteuning). De Gemeente bepaalt de hoogte van het budget op basis van de indicatie van het CIZ (Centrum Indicatie Zorg).

U kunt een PGB vanuit de WMO aanvragen voor hulp in de huishouding en voor losse hulpmiddelen en woonvoorzieningen. Zoals bijvoorbeeld een voorziening of aanpassing in en rond uw huis, een rolstoel of scootermobiel. Het moet gaan om een voorziening die voor u persoonlijk bestemd is en die u voor langere tijd nodig heeft (langer dan 6 maanden).
Er zijn consequenties aan verbonden indien u kiest voor een PGB in plaats van een voorziening of hulpmiddel in natura. Het is van belang om na te gaan of het PGB hulpmiddel of voorziening, ingekocht met PGB wel verzekerd is. Een scootermobiel of elektrische rolstoel moet voorzien zijn van een verzekeringsplaatje wat jaarlijks verlengd dient te worden. Deze kosten zijn voor u, als u kiest voor een PGB. De onderhoudskosten en reparatie kosten zijn ook voor u zelf als u kiest voor een PGB.

De ergotherapeut, kan u helpen met het vinden van de juiste voorziening of hulpmiddel en begeleiden bij de aanvraag van deze voorziening of hulpmiddel bij uw Gemeente, afdeling WMO. Zij geven u alle informatie waar het verschil ligt in PGB en een voorziening in natura. Het bezoek vindt bij u aan huis plaats.

Kosten

Tarief per 15 minuten € 25,00 aan huis
1 uur € 100,00 aan huis
Reistijd  in de stad Utrecht wordt berekend na 15 minuten.
Reistijd buiten  Utrecht wordt berekend afhankelijk van de reisafstand.

Contact voor meer informatie