Wat is ergotherapie

Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Niet de aandoening staat centraal, doch de gevolgen die u ervaart in uw dagelijks leven.

Doordat u of iemand in uw omgeving een bepaalde aandoening krijgt kan het leven ineens heel anders worden. De ergotherapeut zorgt er dan samen met u voor dat u dagelijkse activiteiten/handelingen die u graag weer wilt kunnen doen, weer opnieuw aanleert door middel van oefeningen of het uitproberen en aanschaffen van hulpmiddelen en voorzieningen.

U geeft zelf aan wat voor u van belang is in het dagelijks leven en dat wordt dan de rode draad van de therapie.

Ergotherapie is een paramedisch beroep wat zich richt op het oplossen van praktische problemen die veroorzaakt worden door een aandoening, ziekte, beperkingen of door ouderdomsklachten.

Het kan hierbij gaan om problemen bij de dagelijkse verzorging, uitvoeren van huishoudelijke taken, betaald of onbetaald werk, zelfstandig verplaatsen (binnen of buitenshuis) hobby of vrijetijdsbesteding.

WKKGZ

Mens in Bedrijf is vanaf 2017 WKKGZ proof (Wet kwaliteit klachten en geschillenzorg). Mens in Bedrijf is via de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland aangesloten de PPN –verband een onafhankelijke gecontracteerde geschillencommissie.

waardenkompas

folder Ergotherapie jong Volwassenen

folder algemeen werplekanalyse en advies, coachen en councelen

Download hier de folder ergotherapie en dementie

folder Reumateam Utrecht Oost 2015